Sunday, 21 January 2018

Sabun Marine Essence



APA ITU MARINE ESSENCE BEAUTY BAR
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Sabun Marine Essence atau nama glamor sabun cerah ketiak, ada jugak yang panggil sabun hijau.
Walaupun macam-macam nama diberikan namun fungsinya tetap sama. Ramai yang ingat sabun ni hanya untuk ketiak semata-mata ye la nama pun sabun cerah ketiak kan.
Actually sabun ni glamor dengan nama tu cause majoriti yang pakai paling nampak kesan adalah di bahagian ketiak. Tu jadi glamor as sabun ketiak. Sebenarnya sabun ni banyak sangat khasiat dan kebaikan yang lain.
Selain daripada dalam bentuk bar, ia juga ada dalam bentuk cecair dan fungsinya juga sama.


***********************************************
KEBAIKAN SABUN MARINE ESSENCE
***********************************************

# Mengurangkan stretchmarks selepas bersalin
# Menghilangkan kesan hitam dileher, ketiak, perut & seluruh badan
# Menghapuskan kulit kering & kusam
# Mengatasi masalah kulit muka yang berminyak 
# Mengatasi masalah eczema....baby pun selamat guna
# Mengatasi masalah kulit kaki pecah
# Mengatasi masalah selulit
# Mengatasi masalah jerawat di badan
# Mengatasi masalah bau badan
# Mengatasi rasa gatal bagi baby dan kanak-kanak yang terkena chicken pop / campak
# Menghapuskan parut jerawat/jeragat dimuka, melicinkan kulit muka
# Menghapuskan selulit & ketuat


*****************************************************
KEBAIKAN MARINE ESSENCE BODY WASH
*****************************************************
 
# Mengurangkan stretchmarks selepas bersalin
# Menghilangkan kesan hitam dileher, ketiak, perut & seluruh badan
# Menghapuskan kulit kering & kusam
# Mengatasi masalah kulit muka yang berminyak 
# Mengatasi masalah eczema....baby pun selamat guna
# Mengatasi masalah kulit kaki pecah
# Mengatasi masalah selulit
# Mengatasi masalah jerawat di badan
# Mengatasi masalah bau badan
# Mengatasi rasa gatal bagi baby dan kanak-kanak yang terkena chicken pop / campak


**************************
CARA PENGGUNAAN
**************************

Basahkan sehingga berbuih. Kemudian sapukan kepada kulit. Bilaskan dengan air sehingga bersih.

***************************
CARA PENYIMPANAN
***************************

Simpan di tempat dingin dan kering. Letakkan di tempat yang kering selepas digunakan.

********************************
GOLONGAN YANG SESUAI
******************************** 

Semua peringkat umur.
Bayi, kanak-kanak, orang dewasa


*********************
PROMOSI
******************** 

Sekarang ni ain tengah buat promotion untuk produk Marine Essence, set ni lagi JIMAT & MURAH.

Harga Normal
Marine Essence Beauty Bar : RM120
Marine Essence Body Wash : RM38
Marine Essence Shampoo : RM38
But NOW!!!

Boleh dikatakan HARGA RUNTUH!!!  
Terdapat 3 set promo :

SET PROMO
3 ketul Marine Essence Bar @ Sekotak
Harga Normal : RM120
Harga Runtuh : SMS/WHATSAPP ke 013-9264621

SET COMBO
1 Botol Marine Essence Body Wash
1 Botol Marine Essence Shampoo
3 ketul Marine Essence Bar @ Sekotak
Harga Normal : RM196
Harga Runtuh : SMS/WHATSAPP ke 013-9264621

SET TRAVEL
1 Botol Marine Essence Body Wash
1 Botol Marine Essence Shampoo
Seketul Marine Essence Bar
Harga Normal : RM116
Harga Runtuh : SMS/WHATSAPP ke 013-9264621

Harga untuk set-set promo ain tidak paparkan.
Berminat boleh direct je SMS/WHATSAPP.

Berminat nak jadi pengedar pun dialu-alukan.....


Ain
013-9264621







Assalamualaikum semua.. harini ain nak share kebaikan memakan garlic untuk sistem badan kita.

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.
2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.
4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.
5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.
9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.
10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah
12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
● Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
● Perut memulas (stomach upset)
● Cirit-birit (Diarrhea)
● Bronkitis
● Luka-luka (infected wounds)
● Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing


Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

Garlic Tablet 
Sebotol 80 biji
RM44.00 
Postage SM RM7 SS RM10


Cara pengambilan disarankan
2 biji pagi
2 biji malam


Untuk kempiskan perut dengan lebih cepat disarankan mengambil bersama Min Kaffe.



1 set SKP mengandungi
2 kotak Min Kaffe (40 sachets)
1 botol Garlic (80 biji)
RM 120 termasuk postage.


Wapps ain 0139264621

Min Kaffe Kopi Kurus



KHASIAT MIN KAFFE DAN KANDUNGANNYA

1. TANPA GULA. Rasa kopi yang tetap enak tanpa risiko kencing manis atau darah tinggi.
2. GARAM BULUH. Kopi Garam Buluh. Diperkaya dengan garam buluh organik semulajadi dari Korea yang terbukti berkhasiat dan kaya dengan bahan mineral seperti magnesium (menggalakkan penyerapan kalsium)
3. LAWAS. Majoriti pengguna Min Kaffe dah tahu, lepas minum jer Min Kaffe ni confirm cepat rasa nak toilet.
4. AROMA ISTIMEWA. Bancuh jer Min Kaffe terus naik bau kopi yang best. Memang membangkit dan menyegarkan mata.
5. KOPI KURUS. Secawan pagi mampu mengelakkan rasa lapar sehingga waktu makan tengahari. Sesuai untuk yang tengah berdiet dan nak kuruskan badan.


Harga MIN KAFFE
RM33 (Semenanjung)
RM35 (Sabah/Sarawak)

Dapatkan harga borong dengan belian 12 kotak dan keatas. Ada promosi khas untuk belian secara borong.

Untuk blog reader Ain Tahar ada special price for you all ok.

ORDER MIN KAFFE
WASAP 0139264621



CARA PENYEDIAANNYA

Bancuh 1 paket Min Kaffe dengan 150ml air panas.

Boleh dihidangkan dengan AIS. Sedap tau Min Kaffe Ais. Ain dah cuba. Segar tekak.






BELI MIN KAFFE 12 KOTAK BOLEH DAPATKAN DENGAN HARGA BORONG. WASAP 0139264621 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN.


SET KEMPIS PERUT

MIN KAFFE DAN GARLIC

Pernah dengar Set Perut Kempis? Yer, sebenarnya Min Kaffe + Garlic tablet ni memang dah famous dengan nama Set Kempis Perut. Kalau kat IG, boleh search hashtag #SetPerutKempis. Meriah u ols. Viral sangat.
So apa yang special sangat Set Perut Kempis Meletop ni? Kombinasi Kopi Tanpa Gula diperkaya dengan Garam Buluh Korea dengan Kebaikan Bawang Putih yang memang power buang angin dan lancarkan pengaliran darah. Ramai dah yang cuba amalkan dan dapat hasil yang terbaik!
Hasilnya… Dah macam-macam Testimoni keluar lepas customer guna Set Perut Kempis Min Kaffe dan Garlic ni. Nak cerita satu-satu panjang, jadi u ols baca jer lah printscreen kat bawah ni.










TESTIMONI MIN KAFFE
























BELI MIN KAFFE 12 KOTAK BOLEH DAPATKAN DENGAN HARGA BORONG. WASAP 0139264621 UNTUK SEBARANG PERTANYAAN.

Maharani




Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming. Ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Beijing Te Zhi Bai Feng Wan menggabungkan banyak jenis ubat yang berharga dan dihasilkan melalui teknologi terkini. Ia bersifat halus, lembut, rasa wangi dan tulen, berkesan dalam menambahkan tenaga dan darah, juga menyelaras kitaran haid wanita.

Apakah itu Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Preskripsi asal Beijing Te Zhi Bai Feng Wan adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan.

Apakah ramuan yang terkandung dalam Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga, iaitu pati ayam hitam, Concha Ostrea Gigas, Cornu Cervus Nippon, Radix Astragalus Membranaceus, Radix Panax Ginseng, Rhizoma Cyperus Rotundus, Radix Angelica Sinensis, Radix Paeonia Lactiflora, Radix Rehmannia Glutinosa, Rhizoma Ligusticum Chuanxiong, Radix Salvia Miltiorrhiza, Rhizoma Dioscorea Opposita dan Radix Giycyrrhiza Uralensis.

Apakah kesan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Beijing Te Zhi Bai Feng Wan dibuat daripada pelbagai jenis ubat tradisional yang berharga, mempunyai kesan dalam menambahkan tenaga dan darah, menyelaras kitaran haid, mengawal keputihan, melegakan tekanan dan kesakitan. Biasanya ia digunakan untuk merawat kelemahan badan yang disebabkan oleh kekurangan tenaga dan darah, kelesuan pinggang dan lutut, perpeluhan dan debaran spontan, kepanasan, kitaran haid yang tidak teratur, disentri, pendarahan dalam rahim, keputihan dan sebagainya.

Adakah pengambilan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan akan menyebabkan badan terlalu panas?
Tidak. Dicadangkan supaya meminum air dengan banyak untuk membantu penyerapan Beijing Te Zhi Bai Feng Wan oleh badan.

Siapakah yang perlu mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Lelaki dan wanita turut boleh mengambil.

Bolehkah ibu mengandung mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Tidak dicadangkan kerana hormon ibu mengandung tidak stabil dalam tempoh mengandung.

Bolehkah kanak-kanak mengambil Beijing Te Zhi Bai Feng Wan?
Tidak dicadangkan.

 
Cara pengambilan Herba Maharani  :-


~Yang disyorkan adalah 25-50 biji pil kecil sekali sehari.


 ~ Mulakan makan Herba Maharani hari pertama selepas period (datang haid).

~ Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan.

 ~ Tapi kalau nak makan malam pun boleh.


~ Makan mestilah bersama air suam.


~ Herba Maharani ni mungkin agak panas bagi sesetengah orang terutama yang tidak pernah makan pil herba.




Pil Maharani - biji kecil yang senang ditelan


Sebaiknya mulakan dengan 25 biji dan jika badan rasa panas minum banyak air kosong/mineral. Kemudian kurangkan dos kepada 10-15 biji.

Kuantiti dalam sekotak Herba Maharani = 6 bebola putih = 300 biji kecil pil herba

Jika ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period jangan makan)

Jika ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Jika ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak ,stop untuk bulan itu, sambung selepas period)

Sebulan amalkan satu kotak sahaja Herba Maharani. Setelah habis sekotak, hentikan makan Herba Maharani seketika hingga period seterusnya datang. Lepas period ulangi cara makan yang sama.


Berminat untuk mendapatkan Herbal Maharani, boleh call/sms


Ain 
013-9264621



Ya Allah lama dah rasanya tak share pasal BVSM@Selimut Dhuha.. Rasa bersalah sangat tak share kebaikan BVSM ni dengan kawan-kawan. Ain sendiri memang pakai selimut ni dan berkongsi kebaikan dengan mak abah dan adik. Ain pernah ada client yang pakai BVSM ni kene gout. 
Syukur alhamdulillah sakit goutnya mula terkawal.

Mesti uolls tertanya-tanya kan apa istimewanya BVSM ni sampai perlu ada 1 BVSM di setiap rumah.

Bio Velocity adalah sejenis PELAPIK TILAM bertenaga dan direka khas untuk membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan dan membantu proses terapi hanya dengan cara berbaring, peluk, alas, selimut atau hanya memandang ke arah pelapik tilam BVSM ini.

BVSM merupakan pelapik tilam pertama didunia dan di Malaysia menggunakan Teknologi Tulen CAHAYA MATAHARI PAGI ( DHUHA ) & GARAM LAUT DALAM... Tilam disuntik dan disemburkan garam dari laut dalam yang didedahkan pada cahaya matahari selama sebulan pada waktu dhuha. Hanya pada waktu dhuha sahaja kerana pada masa ini ada unsur istimewa pada cahaya matahari untuk kesihatan dalam menyelesaikan pelbagai penyakit termasuklah sakit-sakit mistik.

Ianya adalah hasil Kajian Selama 20 Tahun Dari RUSIATeknologi Dari KOREA ,
FABRIK Berkualiti Dari GERMAN dan dijahit Di MALAYSIA


Ciri-ciri Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate
- Ianya ringan dan bersaiz Queen
- Tidak menggunakan charge/bateri/plug elektrik
- Boleh dibuat selimut, alas cadar atau dilipat kecil menjadi bantal
- mudah dibawa ke mana sahaja ( boleh bawa travel)


Bagaimana kesan Bio Velocity Sleep Mate?
Hanya 10 saat sahaja pandang ke arah  pelapik tilam BVSM ini sudah terasa tenaganya. Kalau baring atau tidur semalaman anda akan merasa lebih cergas, sangat bertenaga dan puas tidur walaupun hanya sekadar 2 hingga 3 jam sahaja. Ianya memberikan tidur lena yang berkualiti mengikut keperluan badan seseorang.

Bagaimana Bio Velocity Sleep Mate Berfungsi?
Pelapik Tilam Bio Velocity Sleep Mate akan mengeluarkan gelombang dari garam buluh yang telah disuntik. Apabila aura kita lemah, negatif value mudah untuk masuk ke dalam otak, ke hati kita mengakibatkan badan letih, lesu, tak berdaya, dan beremosi.  Dengan BVSM membantu menyeimbangkan kembali hormon dalam badan.

Bagaimana BVSM mampu merawat penyakit dari hujung rambut sehingga hujung kaki?

-Gelombang yang terhasil daripada garam buluh akan mencari molekul air dalam badan. Molekul air sentiasa bergetar dan akan menghasilkan lebihan tenaga dari gelombang tersebut mengakibatkan molekul air akan bergetar lebih jauh dengan kadar frekuensi yang lebih laju.

-Akibat dari getaran molekul air yang laju menyebabkan molekul air terputus dan membebaskan OKSIGEN dan TENAGA HABA dalam salur darah ( punca berpeluh dan haus semasa tidur dengan bvsm )

- Apabila terasa panas akibat PEMBEBASAN HABA dalam salur darah, proses DETOX bermula. Saluran darah akan bersih dan berjalan lancar kerana semua kolestrol telah pun mula terlerai.

- Metabolisma semakin meningkat kerana sel yang semakin aktif membiak bersama dengan kadar pembebasan oksigen yang tinggi ( RENEWAL )

- Hormon akan seimbang dan dengan izin ALLAH smeua penyakit akan pulih kerana tiada lagi saluran darah yang tersumbat.

Siapa Perlu Tidur Dengan BVSM ini?

Pelapik tilam Bio Velocity Sleep mate sangat sesuai untuk semua golongan dan kegunaan seisi keluarga. Teknologi mesra alam sangat sesuai dari bayi baru lahir hingga ke usia emas layak menggunakannya. Ianya juga merupakan rawatan alternatif untuk demam kuning bagi bayi yang baru dilahirkan kerana 'dhuha, yang ada pada pelapik tilam ini.

InshaAllah, dengan izin Allah disertai doa dan keyakinan tinggi, 
banyak penyakit telah berjaya dirawat seperti:-

- Gout 
- Darah tinggi
- Tekanan darah rendah
- Kencing Manis
- Senggugut
- Masalah Jerawat
- Sembelit
- Resdung
- Senggugut
- Masalah Jerawat
- Sembelit
- Resdung
- Slipdisc, clebral palsy (CP)
-Migrain tahap kronik 
- Asma, Lelah
- Berdengkur
- Bisa-bisa tulang, lenguh badan 
- Susah nak tidur malam ( Imsomnia )
- Baby Kuning ( jaundice )
- Hilangkan stress- Pesakit Kanser
- Strok, Minor Strok, Major Strok
- Sakit sendi, sakit saraf
- Hormon tak stabil, menstabilkan hormon
- Sakit Urat, sakit pinggang, sakit lutut, bisa-bisa tulang
- Kaki dan tangan kebas, kolestrol tinggi, sakit tegang leher
- Ibu Berpantang menambahkan tenaga dan penyembuhan
- Memberikan tenaga dan memberikan tidur berkualiti walau hanya 2 jam sahaja tidur dengan BVSM. Badan segar dan bersemangat


Bio Velocity Sleep Mate boleh merawat gangguan mistik? Gangguan Sihir??

BOLEH, InshaALLAH.


Gelombang garam buluh ni bertindak sangat EFEKTIF menghalau gangguan mistik dengan izin-NYA. Sebab kita dengan garam yang HIGH-QUALITY...

Tenaga gelombang garam buluh ni TAJAM dan DAHSYAT untuk halau semua jin dan syaitan. ( Sebelum tidur di atas BVSM berdoa dulu kepada ALLAH supaya BVSM ini dapat menjauhkan benda-benda mistik )


Selain dari itu dengan ber 'BVSM' anda akan lebih 
- awet muda, cantik, sihat
- tenang dan berfikiran positif ( hilang stress )
- lebih TEGANG???
- Nikmat malam pertama kembali semula..


OMGGGGG!!! Memang kena pakai ni.

Harga Asal Pelapik Tilam Bio Velociy Sleep Mate RM1,488
Nak lagi MURAH dan JIMAT???


Wapps Ain terus tau ke no hp kat bawah..Janji tau;)
013-9264621

Saturday, 20 January 2018

Harga Baru Bioseleza Feminine Pad




Ain nak update sikit pasal Bioseleza...ramai yang tertanya-tanya pasal harga Bioseleza dan kenapa Bioseleza istimewa.


Ramai yang tanya apa specialnya Bioseleza berbanding jenama lain???
Bioseleza berbeza sebab ia menggunakan
✔ teknologi BV
✔ nano silver
✔ ion negatif



Walaupun Bioseleza nipis tapi ia dapat menampung sehingga 150ml serapan dan mempunyai jalur anti bocor.


Ada 4 jenis Bioseleza yang sesuai untuk semua
❤ Pantyliner
❤ Day Safe
❤ Night Safe
❤ Mixed Set



So petang ni ain bukan setakat nak inform pasal kelebihan Bioseleza je tau.. ain nak inform jugak kat korang semua pasal kenaikan harga Bioseleza..
Kalau korang masih ingat lagi, Syarikat Sahajidah Hai-O Marketing pernah selaraskan harga baru untuk tuala wanita bioseleza ni pada bulan February 2015 yang lalu.


Tapi disebabkan keadaan ekonomi yang semakin mencabar dan syarikat masih ingin mengekalkn tahap kualiti yang superb, Sahajidah Hai-O Marketing sekali lagi terpaksa menyelaraskan harga baru bagi tuala wanita Bioseleza ni bermula 1 Mac 2016 baru-baru ni.


Jadi rasanya dah jatuh wajib ain inform kat korang pasal  beberapa harga baru bagi tuala wanita bioseleza ni sebab ada yang terkejut bila ain bagitau harga yang lain dari harga ain tulis kat dalam blog ain ni :)
So...here we go pasal harga baru Bioseleza ni;)

Pantyliner rm 174 sekotak
(Ada 6 packs 30 keping each pack)

Day Safe rm160 sekotak
(Ada 6 packs 10 keping each pack)

Night Safe rm160 sekotak
(Ada 6 packs 8 keping each pack)



Mixed set rm164 sekotak (set paling jimat)
2 day safe
2 pantiliner
1 night safe
1 extra long



Jangan segan-segan contact ain.. pelihara rahim dari awal ok..janji tau

Ain Tahar
013-9264621